Nada na krilima publike do izjednačenja

Nada na krilima publike do izjednačenja

24. kolovoza 2014. u 20:41 / KLUB: BK Nada SM

Druga utakmica i potpuno drugačija slika na terenu. Karlovčani stjerani u mišju rupu i obezglavljeni. Sve je bilo gotovo u 6.izmjeni kada je Nada napravila 4 boda. Račić na 100% u napadu. BK Nada SSM - BK Olimpija 83. 11:7.

Nada SSM je u ovu utakmicu ušla puno ozbiljnije nego u prvu. Do izražaja je napokon došao atomski napad što krasi igru splitskih bejzbolaša tijekom ove sezone. Čak 14 dobrih udaraca od čega pet za 2B i jedan za 3B bilo je i više nego dovoljno da se upiše sigurna pobjeda i serija izjednači na 1:1. Utakmica je obilovala lijepim potezima i udarcima sa jedne i druge strane. Niti karlovčani nisu ostali dužni Nadi po broju udaraca pa su ubilježili 10 udaraca sa čak pet udaraca za 2B.

Pa da krenemo redom Nada SSM je već u 1. izmjeni povela sa 1:0 kada je Račić Ivan inače najbolji pojedinac ovoga susreta najavio veliki udarački dan i udario za 2B dok je Tomić napravio prvi od splitskih 11 bodova.
Karlovac u 3. iningu radi prve probleme splitskoj obrani. Karin udarac za bazu, pa neshvatljiva greška Marina Tadića koji je ispustio fly u infieldu, pa udarac za 2B Vukovića i vodstvo gostiju od 1:2.
Nada SSM u istom inningu vrača istom mjerom odnosno rade 2 boda za vodstvo od 3:2. Pribilović hit, Vukosav stiže na prvu, a Pribilović ispada na drugoj. Onda prava bomba Andrije Tomića za 3B i nakon toga pokušaj da ga se uhvati na krivoj nozi na bazi od strane hvatača Karlovca za drugi bod.
Nada ne posustaje pa i u 4. i 5. inningu radi po još jedan bod. Pribilović hit, Jakšić udarac za 2B u 4. i Račić za 2B, Tomašić hit i greška Karina na prvoj bazi.
U 6. inningu prava mala drama na terenu i konačni kraj karlovačkih nadanja. Da stvari budu zanimljivije Karlovac je utakmicu na trenutak vratio u neizvjesnost. Odlično su otvorili izmjenu u kojoj je naravno pad koncentracije bacača Nade Jadrana Dadića umnogome kumovao takvom raspletu situacije. Horvatić HP, pa onda tri udarca za 2B u nizu Nenadića, Gojkovića i Crevara za trenutnih 5:5.
Nada SSM na krilima publike koja ih je cijelu utakmicu bodrila iz sveg glasa u istoj izmjeni radi 4 boda i definitivno ovu utakmicu prelama u svoju korist. Teško je riječima opisati kakva se atmosfera stvorila na Starome placu. Nešto više od 300-ak gledatelja su svi u jedan glas pjevali navijačke pjesme splitskih bejzbolaša. Krenulo je sa greškom Karina na prvoj bazi, udarac Pribilovića, udarac danas izvrsnog Jakšića, šetnja Vukosava. Pune baze i niko vani. Onda SF A. Tomića za bod, udarac za 2B Račića i pokušaj pick-offa Zdelara na treču bazu za sveukupno 4 boda.
U 8. izmjeni Nada SSM radi još 2 boda što na udarce što na greške bacača Mitrovića, a Karlovac u 9. inningu ima ponovno šansu za povratak u utakmicu po otprilike istome scenariju koji je viđen u 6. inningu. HP Sertić, HP Belić, udarac za 2B Horvatić, greška A.Tomića. Međutim Dadić se pribrao i za kraj bacio 2 K za veliko slavlje na tribinama Starog placa.

U napadu Nade SSM su udarali Jakšić 3/4, 2 x 2B,1RBI, A.Tomić 2/4 3B, 2RBI, Račić 4/4 3 x 2B, 2 RBI, Tomašić 3/4, 1 RBI i Pribilović 2/4.
Na poziciji bacača pobjedu je upisao vrijedni Jadran Dadić, 9IP, 6 ER, 2BB, 4HP i 10 K.
U gotujučim redovima svakako je potrebno istaknuti još jednu odličnu predstavu Nenadića 3/5, 2B, 2 RBI.