ZAMALO - Nada SSM pala u 2. produžetku

ZAMALO - Nada SSM pala u 2. produžetku

20. lipnja 2014. u 18:29 / KLUB: BK Nada SM

U rijetko viđenoj drami bejzbolaši Nade SSM su poraženi. Spličani su se cijelu utakmicu vračali, na kraju vodili i za malo ostali bez finala. U ključnim trenucima nije bilo dovoljno samopouzdanja da se odigra dobar potez. BK Nada SSM-BK Leksand 11:12.

Još jednom su nas splitski bejzbolaši ostavili bez daha i odigrali utakmicu nakon koje dolazi do velikog emotivnog pražnjenja, ako se preživi sve preokrete kojima je utakmica obilovala.

Utakmica je počela dobro za Nadu SSM jer su u prvoj izmjeni na udarac za 2B danas odličnoga Dadića poveli sa 2:0. Međutim niti švedska ekipa nije ostala dužna u istoj toj izmjeni koristi katastrofalano bacanje Kovačića i grešku u vanjskom polju pa postižu tri boda i prelaze u minimalno vodstvo. Početni plan trenera Fraziera da Kovačić odbaca bar tri do četiri izmjene sa minimalnim brojem bodova već tada je dolazio u pitanje.
U drugoj izmjeni izmjeni Nada nije ništa napravila u napadu dok su se muke po mladome Kovačiću na žalost nastavile. Opet tragičan početak sa BB, pa PB kao preslika prve izmjene. Pa onda tri errora obrane za redom, pa promjena bacaća. Ulazak A.Jakšića i nekoliko WP. Sve je to rezultiralo sa čak 6 osvojenih bodova švedske ekipe i malo je ko u tom trenutku od nas koji smo pratili utakmicu vjerovao u povratak. Ali tako nisu mislili igrači koji su se napokon trgli i počeli igrati kako trebaju i znaju. Već u trečoj izmjeni predvođeni Dadićem koji je prvi asistirao za bod, a nakon njega Tomašić sa udrcem za 2B i Tomić za 2B vračaju utakmicu na početak sa 5 postignutih bodova. Rezultat je tada bio 9:7 za Leksand. I takjo sve do pete izmjene kada Leksand udara Dadiću koji je na brdu zamijenio Jakšića za povišenje vodstva na 10:7.
NAda SSM u 6 izmjeni ponovno grize.Predvođena Colovićem koji je udario za 2B i Dadićem koji je upisao svoj drugi 2B radi dva boda i Nadu dovode na -1.
U osmoj izmjeni se stvorila velika prilika da Nada SSM otiđe na nedostižnu prednost. Veliku priliku je imao Ćurković koji je u utakmicu ušao umjesto Tomašića. Na pune baze samo je odgledao loptice za SO. Pritisak je očito bio prevelik.
U istoj toj izmjeni Colović sa srednjeg vanjskoga izbacuje igrača Leksanda na kućnoj bazi za treći out. Rezultat je i dalje 10:10 i sve se čini da će pobjedu odnijeti ona momčad koja bude imala više živaca i strpljenja.
Zadnja izmjena nije ponudila ništa bitno i otišlo se u produžetke.
Nada SSM je u prvom produžetku opet imala veliku priliku da napravi veću razliku. Pa krenimo redom. Pune baze i 0 out. Može li se što više poželjeti. Prvo Tadić udarac u treću bazu izbacivanje Pribilovića na HP, Dadić SF za vodstvo Nade SSM i Vukosav FO. Samo bod,a moglo je puno više.
Na mjesto bacača umjesto izvrsnoga Dadića ulazi Weary koji prva dva udarača izbacuje na SO. I onda kada se to nitko nije nadao Sjoers P. najbolji udarač švedske ekipe udara za bod i poravnanje. To je očito bio potez koji je Leksand digao do neba.
U drugom produžetku Nada SSM i dalje pritišće. Dupla krađa otvara šansu za dva boda. Međutim očito danas indisponirani Ćurković upisuje svoj 2 SO, nakon čega se Jurjević šeta i puni baze. Tada priliku ima mladi Tomić, ali je ne koristi i bilježi SO.
Pribilović udara visoko za FO i švedska ekipa se izvukla bez primljena boda. U svome zadnjem napadu prvo pune baze, a onda na smiješan udarac koji se odbio od kučne baze dolaze do pobjede vrijedne finala. Štata bilo je to zamalo.

Naravno da će se nakon utakmice vući repovi i pričati o tome što bi bilo da je bilo, ali igračima i treneru Nade se nema što zamjeriti. U svakom slučaju trebaju biti ponosni na odlično odigranu utakmicu u kojoj su se vratili iz ponora i nesretno izgubili.
Da se utakmica izgubila u regularnom dijelu mogla bi se postavljati pitanja o pravovremenim promjenama bacača, ali kada utakmica otiđe u produžetke gledaju se samo zadnje dvije izmjene. U te dvije izmjene Nada je imala više prilika od Leksanda, ali ih nije iskoristila na pravi način. Turnir je za spličane gotov sa okusom poraza, ali i to je baseball. Nešto se pita i protivnika.

Po svim statističkim podacima Nada je bila bolja. Osim u greškama u obrani. Nada SSM 16H, a Leksand 9 H.
Nadini napadači su bili iznimno raspoloženi od kojih posebno treba istaknuti Dadića.

Dadić 3/5, 2x2B, 5 RBI kao najbolji igrač na ovoj utakmici, 2/3 Colović 2B, 2/6 Račić 2 RBI, A. Tomić 2/6 2RBI, Tadić 2/5, 2/4 Tomašić 1 RBI i 2/4 Jurjević.

Kovačić katastrofalan 1,1 inn, 4H,9R, 2ER,BB5, SO1,
Jakšić solidan 3.1 inn, 2H, 1R, 1ER, 3BB, 5 SO,
Dadić odličan 4.1 inn, 2H,2 BB, 2 SO.
Weary upisao poraz, 1 inn, 1 H, 2R, 0ER, 1 BB, 2 SO.