Stari plac na čekanju zbog važnijih projekata

Stari plac na čekanju zbog važnijih projekata

28. prosinca 2011. u 23:40 /

Na natpise u SD kako je problem realizacije Gradski projekt (GP) - 4 Stari plac taj što su konzervatori izdali zabranu gradnje na travnjaku reagirali su i članovi uprava ova dva kluba. Smatrali su da je bitno upoznati naše sugrađane kako taj problem sa konzervatorima nije jedini problem sa kojim se gradska vlast mora ozbiljno pozabaviti.

Da bi se išta moglo napraviti na području ovog GP gdje je travnata površina samo trećina obuhvata potrebno je iseliti dva kluba. I to nisu obični klubovi. Osim duge i uspješne povijesti ovi klubovi zadužili su Grad Split i sa dobivenom pravnom bitkom koja je ovaj zlata vrijedan prostor vratila Gradu.

Naravno da se postavlja pitanje kako će Grad nagraditi ove klubove. Za početak bi bilo nužno da se organizira prijem na najvišem nivou. Da se da javno priznanje i adekvatna novčana nagrada kako bi klubovi sanirali troškove koje su imali tijekom dugotrajnog sudskog postupka.

Nakon toga bi trebao uslijediti radni sastanak gdje bi se dogovorila točna lokacija, donošenje DPU i dinamika preseljenja sa Starog placa.

To bi bilo i moralno i pošteno. Međutim, s obzirom na loša iskustva u prošlosti nije čudno da su ova dva kluba skeptična u brzo i pravedno rješenje.

Zbog čega GP Stari plac nije našao svoje mjestu u proračunu za 2012. godinu nikome nije jasno. GP Stari plac je čisti profit. Kako god okreneš Grad će zaraditi i to puno. GP Stari plac je svakako isplativ i sa tim projektom se mogu pokrenuti i neki drugi gradski projekti od koji je zasigurno najvažniji GP-6 Kopilica.

Gradonačelnik i gradska vlast imaju jedinstvenu priliku da pokrenu ovaj Grad, ali vremena je sve manje. Zbog komplicirane papirologije i još kompliciranije administracije već danas bi se trebalo krenuti u realizaciju ako se misli nešto napraviti.[Piše: "Zeško"]