Karlovac bolji za bacača

Karlovac bolji za bacača

4. svibnja 2014. u 18:43 / KLUB: BK Nada SM

Derbi lige je opravdao sva očekivanja. Što se drugo može za poželjeti nego tijesna utakmica u kojoj je Karlovac za nijansu bio bolji. Isključivo zato što je imao boljega bacača i sretnu izmjenu u kojoj je prelomio utakmicu. BK Nada SSM - BK Olimpija 10:11.

Vidili smo još jednu uzbudljivu utakmicu na Starom placu između dva velika rivala. Za Nadu SSM je na mjestu bacača cijelu utakmicu odradio Dabo, dok je za Olimpiju na mjestu bacača također cijelu utakmicu odradio Gales. Nada u ovoj utakmici nije imala na raspolaganju niti Dadića koji redovno stvara probleme Karlovcu niti Tadića koji se oporavlja od bolesti.
Utakmicu su obilježile dvije važne činjenice, a jedna i druga su vezane uz bacače. Dabo je več u startu pokazao da će u ovoj utakmici biti dosta bodova. Nakon doublea N.Sertića, singlea Horvatića što je karlovčanima donijelo rano vodstvo, problemi sa dolaskom prvog udarača na bazu su se manje više nastavili tijkom cijele utakmice. U pravilu su baš ti udarači kasnije radili bodove. Osim toga nije imao sreće niti sa udarcima koji bi u nekim boljim vremenskim uvjetima vjerojatno bili siguran out. Sa druge strane Gales se puno manje mučio sa strike zonom, osim zadnje izmjene kada je zaredao sa šetnjama. Dobro je skenirao Nadine igrače i nametnuo svoj ritam koji je bio najizraženiji od 4.-7. izmjene. Sasvim dovoljno da Karlovcu osigura pobjedu. Nada se na kraju sa 4 boda u zadnjoj izmjeni zamalo vratila, ali tada je već bilo prekasno.

Od Nadinih udarača se istakao Tomašić 4/5, 4 RBI, HR i Pribilović 2/4 1 RBI.
Dabo je odbacao cijelu utrakmicu, 5 ER, 14H, 5 BB, 2HP i 9K.