Nedjelja je donijela još jednu pobjedu Nade SSM

Nedjelja je donijela još jednu pobjedu Nade SSM

27. travnja 2014. u 20:05 / KLUB: BK Nada SM

I nedjeljna je utakmica zbog obilnih kiša kasnila jedan sat. Nakon mukotrpnih radova na igralištu igrači Nade SSM su smogli snage da odigraju dobru utakmicu i još jednom pobijede Warriorse. BK Nada SSM - BK Obuda Warriors 14:4.

Po dosada najtežem terenu ikada Nada SSM je slavila protiv prvaka Mađarske. Što drugo reći osim svaka čast svima na odigranome susretu koji je bio više nalik nekoj vaterpolo utakmici nego baseball utakmici. Nakon teških terenskih radova utakmica je započela sa sat vremena zakašnjenja. NAda SSM je odmah povela sa 2:0, pa je vodstvo povisila na 4:0, a onda kao da su se uspavali. Nekoliko uzastopnih udaraca napravilo je malu konfuziju u bacanju inaće solidnog Kovačića. Mic po pic i Warriorsi su izjednačili na 4:4. Nada SSM je već u svome napadu uspijela na udarac A. JAkšića kojega se dugo čekalo opet ostvariti minimalno vodstvo 5:4. U 5. izmjeni je i definitivno prelomljena utakmica kada je uslijedilo rešetanje protivničkog bacaća. I sve do A. Jakšića koji je udario najbolji udarac na utakmici za 3 baze i ostvario 3 asistencije. Do kraja je Nada SSM povisivala vodstvo za konačnu pobjedu u 7. izmjeni od 14:4.
Osim Jakšića koji se pokazao kao ključni igrač ove utakmice, svakako treba napomenuti i vrhunsku izvedbu J.Dadića 2/4 uz 2 RBI, A. Ćurkovića 2/4, 1RBI, 2B.
Franko Kovačić je solidno odradio svojih 7. izmjena u kojima je samo u 4. izmjeni imao povezane udarce što mu je stvorilo probleme. Statistika mu ipak ide u prilog: 1ER, 5H, 1BB, 1HP, 4 K.
U obrambenom dijelu utakmice je bilo zanimljivih akcija u kojima svakako treba istaknuti briljantnu reakciju SS Nade SSM Andrije Tomića koji se bacio na jednu lopticu udarenu između njega i treće baze u blato i nakon toga ispalio raketu na prvu bazu. I gostujuća ekipa je imala jednu briljantnu akciju u vanjskom polju kada je desni vanjski Jorge Fernandes kao brzi vlak pokupio loptu pa skoro i na srednjem vanjskom za što je dobio gromoglasan aplauz objektivne splitske publike.
Sada slijedi prava baseball posčastica za sve ljubitelje ove igre. Veliki derbi između prvaka Interlige Olimpije iz Karlovca i viceprvaka Nade SSM.