SENZACIJA, spas u zadnji čas?

SENZACIJA, spas u zadnji čas?

17. prosinca 2011. u 16:36 /

GRAD je odlučio dodatno pomoći svoje najveće klubove. Na prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje, znanost i šport, Skupština Saveza je odobrila da se 20 milijuna kuna preraspodijeli na 14 klubova. Odnosi se to na košarkaške klubove, rukometne klubove, vaterpoliste i odbojkaše. Prava je sreća da u GRADU imamo ljude koji razumiju što za društvo i građane znače klubovi iz ekipnih športova. Radi se naravno o klubovima koji su odgajali generacije i generacije vrhunskih športaša, športaša koji su svojim postignućima zadivili svijetsku javnost. Stoga je posve jasan potez Gradskih čelnika da u ova recesijska vremena kada je sponzora sve manje stanu iza svojih klubova istinskih institucija GRADA uz koje su se veselile i plakale generacije.

Naravno treba spomenuti i koji su to klubovi kako bi znali kome ide proračunski novac: Košarkaški klub Zagreb-Croatia osiguranje, Rukometni klub Zagreb-Croatia osiguranje, Vaterpolo klub Mladost, Odbojkaški klub Mladost, Rukometni klub Lokomotiva, Rukometni klub Medveščak...

Treba spomenuti da su ove godine sanirani dugovi i Košarkaškog kluba Cibona u iznosu od 15 milijuna kuna.

Na žalost svih drugih športskih klubova koji nisu iz GRADA, već nastupaju u manjim sredinama ovakva pomoć će po običaju ostati samo neostvareni san. San koji će dosanjati samo ako odluče odseliti u GRAD.

Ipak klubovi iz manjih sredina i nisu toliko zadužili hrvatski i svjetski šport.
Koja su to športska dostignuća u odnosu prema ovima gore nabrojenim športskim veličinama iz GRADA ostvarili splitski klubovi.
Za jedan od primjera možemo istaknuti Košarkaški klub Split ex "Jugoplastika".

KLUB KOJI JE OSTVARIO SVE ŠTO SVI ONI IZ GRADA ZAJEDNO MOGU SAMO SANJATI.

Osnovno je pitanje koje muči sve nas športaše iz manjih sredina, sve nas koji želimo igrati u našim klubovima i osvajati trofeje u Splitu, kada će naši klubovi imati tretaman kao i klubovi iz GRADA?


[Piše: "Zeško"]